Jak vznikají bonboniéry, a jaké jsou rozdíly

jak vznikají bonboniéry, a jaké jsou rozdíly.

Bonboniéra zjevně vznikla díky vynálezu plněných čokoládových bonbónů – pralinek. Byly mnohem křehčí než kousky samotné čokolády a snadno se mohly během transportu z obchodu v nákupním košíku poškodit. Nejdříve přišel nápad balit je jednotlivě do malých krabiček, což se u některých bonbónů dělá dodnes, ale spíše pro zdůraznění jejich luxusnosti. V naší nabídce můžeme také najít pralinky zabalené jednotlivě do malých krabiček – od EMOTI Sólo, tyto malé dárečky nabízíme v krabičkách různých motivů:

 

Jak obliba plněných čokoládových bonbónů stoupala a lidé si je začali kupovat ve větším množství, stalo se nepraktickým zaplnit nákupní košík množstvím malých krabiček a někoho napadlo skládat je do krabiček větších. Nejdříve podle přání a výběru zákazníků, pak ale začali samotní výrobci přistupovat k bonboniérám jako k dalšímu rozměru možného účinku a úspěchu těchto skvělých pamlsků. Už nevymýšleli jen rafinované kombinace čokolády a její originální náplně, ale začali skládat jednotlivé bonbóny do celků podobně, jak hudební skladatelé vytváří z tónů melodii.

Dodnes existují dva základní druhy bonboniér – jednodruhové a vícedruhové.

Jednodruhové sázejí na věhlas a oblibu jednoho jediného druhu bonbónu. Um cukrářských mistrů jej dovedl téměř k dokonalosti a stejně jako všechny celebrity nesnesou ani ony náznak konkurence. V bonboniéře s jinými by se dusily a v podstatě by poškodily je i sebe samé. Je to výhoda pro výrobce, kteří si s vytvářením nejvhodnějších kolekcí nemusejí lámat hlavu, i pro ty zákazníky, kteří touží jen po tom jediném „svém oblíbeném“ bonbónu. Což ale neznamená, že více druhové bonboniéry obsahují pamlsky druhé třídy, ba mnohdy právě naopak. Jejich předností je, že do mlsání vnášejí i prvek roztomilé hry. Přestože si na krabičce přečtete, co asi bonbón obsahuje, stejně to, jak doopravdy chutná, zjistíte, až když si jej vložíte do úst. Nově, taky nabízíme naši delikatesní pralinky zabalené do krabičky s okýnkem například pralinky ve tvaru košíček, plněné nugátovou naplní  a nebo slaný karamel s vanilkovou naplní

 

 

 

Nad vícedruhovou bonboniérou se můžete dohadovat, sdělovat si své smyslové postřehy a mile se bavit. K vůni a chuti plněných čokoládových bonbónů tak přistupuje další element, který umocňuje jejich schopnost vytvářet atmosféru plnou příjemných emocí.  Mlsat bonboniéru s partnerem či partnerkou, v kruhu rodiny, s přáteli, kolegy nebo i jen tak jaksi „single“, je kromě smyslového požitku i docela skvělá zábava.

 

Asi v tom spočívá úspěch bonboniér jako naprosto dokonalého dárku, který nikdo nikdy nereklamuje a není jím zklamán. Jsou totiž připraveny potěšit co nejvíc našich smyslů. Jejich obal a krabička zalahodí oku. Správná bonboniéra musí být krásná už na pohled a musí lákat, abyste si ji vzali do dlaní a trochu ji pohladili. Pak ji koupíte a potěšíte sebe nebo někoho blízkého a tím ohřejete své srdce. Nebo ji dychtivě otevřete a pokocháte se pohledem na tu spoustu malých čokoládových zázraků. Rozbalíte první, přivoníte – nádhera! Vložíte do úst – pohádka. A navíc – co kousek, to malé čichové i chuťové překvapení. Potom ten nádherný, uklidňující a zároveň vzrušující pocit, který vám proniká od rtů až do žaludku a celou tu cestu zanechává hebkou, hladivou stopu. A když máte štěstí mlsat ve dvou s tím pravým protějškem, přibyde potěšení z polibků tak sladkých, voňavých a chutných, že celý svět rázem zrůžoví. Který jiný dárek tohle dokáže?

Bonboniéra je malý kousek luxusu, který si mohou dopřát i lidé nepříliš movití. Alespoň občas ano. Dokáže vytvořit z všedního dne svátek. A symbolem luxusu mezi cukrovinkami je čokoláda.