Gurmánské čokoládové želvy

Gurmánská čokoládová želva je nejslavnější ze všech bonbónů vyvinutých Georgeem DeMetem, který se narodil v listopadu 1891 v malé vesnici Niata v Řecku.

Gurmánské čokoládové želvy a George DeMet

Gurmánská čokoládová želva je nejslavnější ze všech bonbónů vyvinutých Georgeem DeMetem, který se narodil v listopadu 1891 v malé vesnici Niata v Řecku. Navštěvoval školu v Aténách, ale jeho mládí bylo ovlivněno smrtí jeho otce, když byl George 12. Bylo mu naplánováno profesní dráhy v medicíně a dokonce začal navštěvovat přednášky na známé univerzitě v Montpellier ve Francii, ale budoucnost měla další plán pro něj. Když se George pokusil zapečetit svou budoucnost jako lékař, část jeho rodiny již žila v Minneapolis ve Spojených státech a po dopisu jednoho z jeho bratrů, který se tam pokoušel provozovat cukrárnu, se k nim připojil na druhou stranu Atlantského oceánu. George nejprve rozdělil svůj čas mezi cukrárnu svého bratra a přednáškovou sál na univerzitě v Minnesotě, kde se účastnil přednášek o právu. Oba bratři se však brzy přestěhovali do Chicaga, když se připojili ke své sestřenici ve svém obchodě s cukrovinkami. Říká se tomu Johnson’s Candy Stores. George a dva jeho bratři sloužili v armádě během první světové války a když se vrátili v roce 1918, pokračovali v obchodě s cukrovinkami. Jednou do společnosti přišel prodavač a přinesl s sebou surovinu pro výrobu cukrovinek – cukr a ořech. Když to pracovník s názvem Minnie viděl, než ji namočila do čokolády, pak poznamenala, že to vypadá jako želva. Slavné čokoládové želvy se zrodily, ačkoli tomu nebylo oficiálně nazýváno před dvacátými léty.

Gurmánské čokoládové želvy

Jak je popsáno v předchozím textu, čokoládové želvy byly poprvé vytvořeny v Chicagu na začátku 20. století. V dnešní době je rozmanitost výrobků prodávaných pod tímto názvem mnohem širší. Najdete čokoládové želvy s mnoha příchutěmi, jako je karamel, káva, vanilka a mnoho dalších umělých a přírodních příchutí. Čokoláda použitá pro výrobu želv se může lišit od tradiční tmavé čokolády až po mléčnou čokoládu a najdete také bílé čokoládové želvy. Další složka nezbytná pro přípravu chutných čokoládových želv v ořechu. Ve Spojených státech se obvykle používají pekanové ořechy, ale lískové ořechy, kešu ořechy, mandle a další druhy ořechů se nacházejí v čokoládových želvách. Celosvětová popularita čokoládových želv znamená, že bylo vyzkoušeno mnoho kombinací ořechů, čokoládových druhů a dalších složek a některé z nich získaly silnou popularitu. Najdete je v regálech supermarketů a specializovaných prodejnách cukrovinek po celém světě.

Vyrobte si čokoládové želvy doma

Pokud máte rádi lahodné čokoládové želvy, možná byste se chtěli pokusit udělat je sami doma. Je to docela snadné. Nejprve si musíte připravit pekanové ořechy nebo jiné ořechy (dva šálky) jejich pečením v troubě předehřáté na 170 stupňů Celsia. Po několika minutách odstraňte ořechy a roztavte vysoce kvalitní čokoládu (nejméně 300 g) za častého míchání. Dalším krokem je příprava karamelové směsi kombinací 25 – 30 kousků karamelu s pečlivým zahřátím dvou čajových lžiček vody a půl šálku změkčeného másla. Když je směs hotová, nalijte ji na ořechy (na hliníkovou fólii), nechte ji vychladnout a ztuhnout. Posledním krokem je pokrytí shluků z tvrzeného karamelu ořechy roztavenou čokoládou a čokoládové želvy jsou hotové. Jak vidíte, příprava není obtížná a můžete experimentovat s přidáním různých příchutí. Pokud se chcete inspirovat a chcete někomu dát opravdu luxusní krabici těchto oblíbených cukrovinek, vyzkoušejte čokoládové želvy z katalogu EMOTI.