Belgické čokoládové recepty

Když princ Charles začal organizovat párty k 80. narozeninám své matky, nepochyboval o zákusku a belgický čokoládový recept na lahodný narozeninový dort byl jeho okamžitou volbou.

Belgický čokoládový recept – narozeninový dort pro královnu

Když princ Charles začal organizovat párty k 80. narozeninám své matky, nepochyboval o zákusku a belgický čokoládový recept na lahodný narozeninový dort byl jeho okamžitou volbou. Její Veličenstvo královna Alžběta II. Z Velké Británie se narodilo v roce 1926 a je jednou z nejdůležitějších osobností moderní historie jejího národa. Menu muselo odrážet její důležitost a osobní kouzlo. Podávaly se pouze ty nejkvalitnější potraviny. Jako vrchol večera králi královna a její manžel princ Philip první plátek velmi zvláštního narozeninového dortu. Díky tomuto receptu si můžete také užít. Obecně platí, že dort bude stejně dobrý jako ingredience, které budete používat. Protože hlavní složkou je čokoláda (používají se mléko i tmavé čokolády), neměli byste dělat žádné kompromisy v kvalitě čokolády a prvotřídní belgická čokoláda by měla být vaší volbou. Nejprve musíte pomalu roztavit belgickou mléčnou čokoládu (100 g). Poté, co vychladne, promíchejte s olejem, vodou, cukrem (125 g) a dvěma vejci. Pak do misky vložíte zvlášť mouku (225 g), kakaový prášek (25 g) a hydrogenuhličitan sodný (1 čajová lžička). Jako další krok smíchejte obě části a pečivo položte na dvě plechovky s tukovým papírem. Vložte plechovky do předehřáté trouby (360 ° C / 180 ° C) a pečte je po dobu 20–25 minut. Mezitím byste měli rozpustit belgickou tmavou čokoládu (150 g) a přidat mléko (50 ml) a šlehačku 125 g). Když je dort hotový, ochlaďte ho jednou polovinou dortu s jamem a položte na něj druhou polovinu. Zakryjte dort ganache a ozdobte ho ovocem. Posledním krokem je vychutnat si lahodný dort z belgické čokolády.

Belgický čokoládový recept na lanýžový dort

Belgický lanýžový dort může kdykoli dominovat stolu. Určitě to udělá dojem při návštěvě vašich dobrých přátel, ale také to může osvětlit společenskou místnost. Základem tohoto receptu je Martha Stewart. První věc, kterou musíte udělat, je opékat 3 šálky lískových ořechů na plech na pár minut a poté odstranit kůži. Vložte třetinu lískových ořechů do kuchyňského robota s cukrem (2 lžičky)). Po zpracování ji promíchejte s moukou (1 ½ šálky), jedlou sodu (1 ½ lžičky) a solí (1/4 lžičky). V oddělené misce společně rozšlehejte kakao (2/3 šálku) a vroucí vodu (2/3 šálku). Nyní je čas smíchat máslo (jednu peletu) s hnědým cukrem (1 ½ šálků) a čtyřmi vejci, dokud není dokonale smíchán. Dalším krokem je přidání vanilky (2 ½ lžičky) a podmáslí (1 1/3 šálků) do kakaové směsi a smíchání moučné směsi se směsí másla. Nyní máte těstíčko a musíte jej přenést na plechovku. Pečte dort a nechte ho vychladnout. Nyní je třeba uvařit cukr (1 šálek) s malým množstvím vody (2 lžíce), aby se vyrobil karamel, do kterého byste měli vložit zbytek lískových ořechů vyrobených v prvním kroku. Když karamel ztvrdne kolem ořechů, vložte jej do rozpuštěné belgické čokolády a povlečte lískové ořechy. Prosaďte kakao na ořechy a můžete se připravit na ganache. V tuto chvíli přichází čas na belgickou čokoládu podruhé. Pro čokoládovou ganache použijte belgickou tmavou čokoládu (225 g), roztavte ji a kombinujte s těžkým krémem (3/4 šálku) a kukuřičným sirupem (2 lžíce). Rozložte ganache na dortu. Těsně před podáváním ozdobte svůj dort potaženými lískovými oříšky a máte hotovo.

Snadný belgický čokoládový dort

Tento recept si získal slávu díky své plné, dekadentní chuti, ale také proto, že se velmi snadno připravuje. Dort není pro ingredience příliš náročný, a proto je v tomto případě kvalita belgické čokolády, kterou budete používat, naprosto zásadní. Nejprve musíte rozpustit belgickou čokoládu (220 g) s máslem (90 g). Dejte čokoládovou směs stranou a připravte těsto se 3 vejci, moukou (50 g) a cukrem (150 g). Kombinujte tyto dvě směsi dohromady a pečte je po dobu 12 až 15 minut s teplotou nastavenou na 180 ° C. I přes přípravu dortu je velmi snadné, výsledek může být velmi působivý a chutný.